Lekker bezig! Voorne

Gemeente

In februari 2014 heeft het college van B&W van gemeente Hellvoetsluis besloten om JOGG gemeente te worden. Gemeente Westvoorne en Brielle volgden in 2020. De drie gemeenten op Voorne voeren de JOGG aanpak uit onder de naam Lekker bezig! Voorne

De ambitie van de drie gemeenten op Voorne is om te werken aan een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met volop kansen voor voldoende bewegen en gezonde voeding. Uitgangspunt is dat de gezonde keuze de gemakkelijke en aantrekkelijke keuze is.

Lekker bezig! Westvoorne

Westvoorne wil een gemeente zijn waarin een gezonde leefstijl voor jeugd de normaalste zaak van de wereld is. Daarom zijn wij sinds januari 2020 een JOGG-gemeente. In eerste instantie richten wij ons op de leeftijd t/m 12 jaar door verschillende thema’s uit te werken. Je kunt dan denken aan water drinken, voldoende groente en fruit eten, dagelijks goed ontbijten, lopen / fietsen naar school, maar natuurlijk ook voldoende en kwalitatief bewegen. Uiteraard kijken we ook naar de omgeving van de kinderen waardoor dit steeds gezonder wordt ingericht. Op termijn hopen wij door deze beweging uit te rollen dat de jeugd gezondere keuzes maakt in verschillende facetten van het leven.

Deze doelstellingen kunnen wij niet alleen bereiken, daar hebben wij jou hard voor nodig!
We zijn op zoek naar partners die deze boodschap met ons willen uitdragen.
Denk je dat jouw bedrijf, organisatie of natuurlijk u als individu hier een rol in kan spelen?
Neem dan contact op met de JOGG regisseur Patrick Csanyi via p.csanyi@stichting-push.nl of 06 45 40 45 62.

Door met elkaar samen te werken zorgen wij voor een gezondere jeugd in Westvoorne!

Lekker bezig! Brielle

Mijn naam is Kelly van Dijk, combinatiefunctionaris in Brielle en sinds 2020 JOGG-regisseur van deze gemeente. Als combinatiefunctionaris focus ik me vooral op de jeugd van 12 jaar en ouder maar als JOGG-regisseur zet ik me in om de omgeving van het kind (0-19 jaar) zo gezond mogelijk in te richten.

In Brielle zien we dat kinderen naarmate ze ouder worden gemiddeld minder fruit eten en minder water drinken. Wel zijn de kinderen gelukkig nog in grote aantallen bij de sportclubs te vinden! Toch zien we een redelijk hoog percentage overgewicht die naarmate de leeftijd oploopt ook verder toeneemt. We gaan in Brielle kinderen uitleggen wat het belang is van gezond eten, water drinken, bewegen en slapen. JOGG probeert zo de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!

Dit kunnen we niet alleen bereiken. We zijn druk op zoek naar partners die deze boodschap met ons willen delen. Partners die samen met ons ervoor willen zorgen dat de kinderen en jongeren overal gestimuleerd worden om de gezonde keuze te maken. Door gesprekken te voeren en plannen te schrijven maken we steeds een klein stapje in de goede richting.

Kun jij ons ook helpen met jou bedrijf of organisatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Lekker bezig! Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is in 2014 aangesloten bij JOGG en sindsdien is er al veel gebeurd in de gemeente. Er zijn meer dan 30 partners die zich actief bezighouden met de JOGG aanpak. Dit kan zijn door een bijdrage te leveren aan de gezonde leefstijl, personele capaciteit, financiële steun of het beschikbaar stellen van middelen en/of eigen mediakanalen. Partners van JOGG zijn onder andere CJG/GGD, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs, sportverenigingen, voedingsdeskundigen en partners uit het bedrijfsleven. Daarnaast zijn er nog vele JOGG-supporters.

De JOGG-regisseur in Hellevoetsluis is José Wille, van oorsprong pedagoge met voeding bij kinderen als specialisatie. ‘Het mooie aan de JOGG aanpak is dat het voor verbinding zorgt tussen de verschillende partners. Door met al deze heel verschillende partijen samen te werken en de neuzen dezelfde (gezonde) kant op te krijgen, kan je veel bereiken. Want een gezonde omgeving voor je kind is toch wat iedere opvoeder wil?’

Denk jij een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de JOGG aanpak, dan horen we graag van je! Neem contact op met José Wille via het contactformulier of per telefoon 06-41288882