Lekker bezig! op School

Gezond eten en drinken en niet te veel snoepen en snacken, dat is een gezonde basis voor een kind. Als kinderen weten hoe een gezonde maaltijd eruit ziet en waar voedsel vandaan komt, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden. Als school kun je daaraan bijdragen. Door kinderen te leren over gezonde voeding.

‘Lekker bezig! op school’ is een compleet interactief lespakket voor groep 5/6 van 4 dagen x 1 lesuur waarin drinkwater, voeding, bewegen en trakteren centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als ‘waar komt ons drinkwater vandaan’ en ‘hoe kan ik meer bewegen’. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken is waar het om draait in dit lesprogramma. Zo leren ze op een leuke manier alles over een gezonde leefstijl.

De laatste les bestaat uit een workshop gezonde traktaties en tijdens deze les gaan de kinderen daadwerkelijk aan de slag met het maken van deze traktaties. Zo zien de kinderen direct dat gezonder ook leuk kan zijn!

Heeft jouw school interesse in het ‘Lekker bezig! op school’ programma of wil je hier graag meer informatie over ontvangen? Neem dan contact op met de JOGG-regisseur via het Contactformulier.