Nationaal schoolontbijt

Er zijn steeds meer kinderen in Nederland die ‘s ochtends ontbijten voordat ze naar school gaan. In tien jaar tijd is het aantal kinderen dat niet ontbijt gedaald van 20 procent naar 10 procent: een positieve ontwikkeling. Toch is er qua gezondheid van de ochtendmaaltijd nog behoorlijk wat winst te boeken.

Begin de dag dus met een goed ontbijt! En hoe leuk is het om 1x per jaar de dag op school te starten met een gezamenlijk ontbijt? Meld je school dan snel aan voor het Nationaal schoolontbijt van 1 tot en met 5 november 2021.

Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal. Het lesmateriaal over ontbijten is dit jaar vernieuwd en uitgebreid. In de week van 28 oktober is alles online beschikbaar op deze site: animatiefilmpjes om het gesprek in de klas op gang te brengen, de vernieuwde Ontbijtmeter waarmee kinderen hun ontbijtgedrag kunnen verbeteren, de Vijf Vuistregels van een ontbijt en onze nieuwe lesmodule van de Schijf van Vijf. Leuk én leerzaam!

En laat de JOGG regisseur vooral weten als jullie school meedoet met het schoolontbijt!