Schoolplein 14

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. De Cruyff Foundation geeft basisschoolkinderen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs de ruimte om te spelen tijdens en na schooltijd.

Naast de realisatie van het schoolplein, zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellen box en 14-regelbord.

In samenwerking met de Gemeente, de schoolbesturen, de Cruyff foundation, de Kinderkoepel en Rabobank Voorne-Putten zijn in Hellevoetsluis bij inmiddels 6 scholen een ‘Schoolplein14’ gerealiseerd. Een mooi voorbeeld van wat een JOGG samenwerking voor de jeugd kan betekenen!

Wil jouw school ook zo’n tof Schoolplein14 speelplein? Neem contact op met de JOGG regisseur via het Contactformulier en leer er alles over op de pagina Schoolplein14 traject.