Smakelijke moestuin

Smakelijke Moestuinen Peuterproef is een succesvol programma voor peuters in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in JOGG-gemeenten. De interventie is in 2012 gestart en wordt inmiddels al op meer dan 150 locaties in JOGG-gemeenten toegepast.

Smakelijke Moestuinen is een breed opgezet voedings- en leefstijlprogramma. Op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal wordt in moestuinbakken groenten gekweekt, geoogst en worden activiteiten gedaan rondom het thema verse groente. Doel is dat op locaties met
Smakelijke Moestuinen een groentemoment (eten van verse groente) ontstaat. Ook ouders en verzorgers worden betrokken en ondersteund bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Om dit te realiseren is een aantal middelen ontwikkeld. Centraal staan de toolbox en het digitale platform, waar alle kennis en informatie beschikbaar is.

Dankzij de Smakelijke Moestuinen leren peuters meer groenten kennen, hoe groenten groeien, hoe zij ruiken en eruit zien, en vooral ook: hoe zij smaken! Het programma biedt een speelse manier om kinderen te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen en hoe lekker en gezond ze zijn. De moestuinen zijn een mooie start voor kinderen om op latere leeftijd verder te werken met groenten en fruit op de basisschool.

Voor meer informatie neem je contact op met de JOGG regisseur